Hubsan X4 PRO

Real Time FPV

Hubsan PRO

Nye fotos af Hubsan PRO

 

For første gang i meget lang tid, er der nyt fra Hubsan vedrørende den meget omtalte og længe ventede Hubsan X4 PRO.
Modellen blev vist frem på Hobby Expo i Beijing i maj måned, hvorefter alle forventede at den ville være at finde på hylderne i diverse hobby forretninger umiddelbart efter. Det skete ikke, og faktisk blev der sat spørgsmålstegn ved om dronen nogensinde ville komme i handlen.
Det er fortsat meget sparsomt med information fra Hubsan’s side, men d. 24. december opdaterede Hubsan deres hjemmeside, og som del af den opdatering er der nu nye fotos af Hubsan’s bud på en drone i den semi-profesionelle klasse, og det ser lovende ud…..

Automatisk Take-off og landing

Med Hubsan X4 PRO bliver take-off og landing til en leg. Faktisk kan quadcopteren klare disse discipliner selv. Desuden har den “Return To Home” funktion, som sikre at Hubsan X4 PRO selv returnerer til udgangspositionen (take-off position) og lander og som aktiveres, f.eks. hvis forbindelsen mellem sender og dronen mistes.

2,4 GHz og 5,8 GHz

Som tidligere beskrevet her på siden, kommer Hubsan’s flagskib forberedt for FPV (First Person View) og sandsynligvis også med en skærm indbygget i senderen.

Hubsan FPV sender

Den nye sender kommer med indbygget skærm

Dette setup anvender en 2,4 GHz forbindelse til selve betjeningen af Hubsan PRO og en 5,8 Ghz forbindelse mellem kamera og skræm. Rækkevidden er op i mod 1000 meter både på betjening of billed-streaming og samtidig er der under optimale forhold stort set ikke forsinkelse på billederne, hvilket er særdeles vigtig hvis man flyver quadcopteren uden at have visuel kontakt.

Rute med Waypoints

 

waypoints

Hubsan PRO kan forprogrammeres til at flyve en planlagt rute. Programmering forgår ganske simoelt ved at der tegnes en rute på et kort på en tablet, og ruten overføres derefter til Hubsan X4 PRO. På den måde kan man hurtigt gennemfotografere et område eller en bestemt rute.

1080p Full HD kamera

1080p kamera

Hvorvidt Hubsan PRO kommer med kamera udviklet af Hubsan eller om der er forberedt for GoPro vides endnu ikke. Dog kan det forventes at der som minimum er tale om et 1080p kamera, og måske endda 4K.

3-akset gimbal/gyro-ophæng

Hubsan har annonceret at PRO-modellen kommer med 3-akset gyro, som sikre vibrationsfri optagelser og som samtidig muliggøre tilt at kameraet, styret fra senderen. Med den 3. akse er man sikret en rolig of jævn panorering af kameraet når quadcopteren drejes rundt.

Gyro ophæng

Nem justering af kamera vinkel

Kamerarets tilt vinkel justeres nemt med en fingerhjul, placeret så det er nemt at betjene uden at hånden skal flyttes på senderen.

 

Faldskærm

Som noget helt nyt vil der kunne tilkøbes faldskærm til dronen. Sikkerhedsanordningen monteres på dronens understel, og faldskærmen foldes automatisk ud i tilfælde af at drone flader mod jorden.

Ny sikkerhedsanordning

Ny sikkerhedsanordning

Propel beskyttelse

Som ekstraudstyr kan der også monteres propel-beskyttelsesbøjler. Dette sikre både dronen mod skader, men ikke mindst sikre de omgivelserne fra Hubsan X4 PROs knivskarpe og hurtig roterende rotorer.

 

Hubsan.dk tager forbehold for de ændringer der måtte komme i ovennævnte specifikationer.

9 kommentarer til Nyt om Hubsan X4 PRO
 1. Køber…når den kommer

 2. køber når den kommer fedeste nogensinde den har det hele

 3. kommer til marts ca. pris 1500-2000 $

 4. Er der nogen som ved om Hubsan X4 pro kan købes i Danmark til marts, eller om vi skal vente endnu længere på den.? Hvis man skal købe den i udlandet kommet der jo told og moms oven i.

  • Søren Petersen 8. marts 2015 kl 9:45 Svar

   Hej Johnny
   Alt tyder på at Hubsan Pro kommer i handlen i USA i løbet af marts. Vi ved endnu ikke hvornår vi får den at se i Danmark, men vi holder tæt øje med den.

 5. Noget nyt om hubsan h109s pro pris/ dato

  • Søren Petersen 4. maj 2015 kl 12:00 Svar

   Hej Rasmus

   Der er desværre igen konkrete udmeldinger fra Hubsan endnu. Vi forventede den ville være klar her i foråret, men af en eller anden grund holder Hubsan igen.
   Alt tyder på den kommer i 2 versioner. Forskellen er primært gimbal, kamera og sender.
   Vi gætter på at prisen havner et sted mellem 10.000 og 14.000, men det er blot et skud i tågen.

  • Hej Simon,
   Jeg har været i kontakt med Nordic Hobby, og de forventer at kunne levere til danske forhandlere i midten af oktober. Hubsan har dog flyttet leveringstiden af denne model flere gange, så jeg tager denne leveringstid med et gran salt. Så snart der er en bekræftet leveringstid, vil modellen kunne forudbestilles hos Hubshop.dk


[top]

Opret kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *